Behin zure haurtxoak barazki-purea ondo onartu ondoren, proteina gehitzen has gaitezke (oilaskoa, indioilarra, txahala eta arraina). Haurtxoaren digestio-aparatua prest dago proteina ondo digeritzeko, baina ez da gehiegikeriarik egin behar: urtebete betetzen duen arte, nahikoa da 50 gramo haragi edo arrainekin.

Behin oilaskoa eta indioilarra ondo onartzen dituenean, txahala eskain diezaiokezu; hobe atalik zukutsuena aukeratzea! Ondoren, untxia gehitu diezaiokezu eta, azkenik, arkumea (12 bat hilabete dituenean), haragi koipetsuagoa baitu eta, beraz, digeritzeko zailagoa.

Arraina gehitzeko gehixeago itxoin beharko dugu, alergenoa baita. Haurrak bederatzi bat hilabete dituenean has zaitezke arrain zuria eskaintzen, urdina baino koipe gutxiagokoa eta digeritzeko errazagoa baita. Nutrizio-balio handiko elikagaia da arraina.

Zer eskaintzen diote zure haurtxoari

Elikagai horiek proteinak, burdina, B bitamina eta azido folikoa dute. Gainera, energia dosi bikaina emango diote, eta anemia arazoak saihestuko dizkiote.

Oilasko-haragia digestio-laguntzailea da, eta proteina kopuru handia du. Halaber, koipe eta kolesterol kopuru txikia du. Txahalari dagokionez, proteina-iturri bikaina da, bai eta gantz-azido monoasegabe eta poliasegabe iturri ona ere (% 50).

Arrainak organismorako mantenugai esentzial ugari du. Oilarraren kasuan, azpimarratzekoa da B taldeko bitamina, azido foliko, proteina eta mineral kopuru handia duela. Era berean, legatza zapore bikaineko eta testura fineko arraina da, digestio errazekoa eta ia batere koiperik gabea.

Nola sartu purean

Idealena da haragia barazkiekin batera sartzea eta irakitea, eta ondoren dena batera birrintzea, pure fin bat egitea lortu arte. Arrainaren kasuan, egostera beranduxeago botatzea komeni da, ez dadin gehiegi egosi.

Barazki-purea haragiarekin edo arrainarekin nola prestatu

Zuritu, garbitu eta zatitu barazkiak.

Jar itzazu barazkiak eta haragia (arrainaren kasuan, beranduago bota behar da) lapiko batean, eta estal itzazu urez, egosteko.

Behin dena egosi ondoren, eta haragia edo arraina bigunduta daudenean, birrindu egin behar da testura fina lortu arte (gehiago edo gutxiago bota behar da, hori lortzeko). Eltze espresa ere erabil dezakezu; kasu horretan, osagai guztiak aldi berean sartu beharko dituzu.

Bota gainetik oliba-olio birjina estra zurrusta bat.